Пържен агнешки дроб

14/06/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Вече избрахте ли с каква гарнитура ще поднесете този сочен агнешки дроб?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо18 482
  • Преглеждания за месеца182
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • дроб - 550 г агнешки, тънко нарязан
  • брашно - 2 с.л. + за овалване
  • масло - 50 г
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 2 глави червен, тънко нарязан
  • кимион - 1 ч.л. смлян
  • захар - 1 с.л.
  • вино - 150 мл червено
  • бульон - 500 мл агнешки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете агнешкия дроб и го сложете да се свари до полуготовност. Извадете дроба, нарежете го на тънки филийки, а бульона запазете. Оваляйте парчетата дроб в сол, черен пипер и брашно.

Загрейте олиото и малко от маслото в тиган и сложете нарязания на тънко лук да се пържи. Оставя се 10-15 минути, като от време на време се разбърква, след това се добавя натрошеният кимион и се пържи за още 5 минути.

Усилете леко котлона, добавете захарта и оставете да се карамелизира, като отново разбърквате за 3 минути. След това добавете 2 с.л. брашно, бъркайте и долейте виното и бульона. Намалете котлона и оставете да къкри за 20 минути.

Загрейте останалото масло в друг тиган и запържете парчетата дроб за по 2-3 минути от всяка страна. Отцедете ги върху кухненска хартия. Поднесете порция от карамелизиринания лук и отгоре агнешки дроб.подобни рецепти тук
5 3
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар