Телешки дроб на скара

28/06/2011
Иларияот ИларияНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо25 990
  • Преглеждания за месеца277
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • дроб - 400 г телешки
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • лимони - сокът на 1 брой
  • сол - приготвяне
  • соев сос - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете от ципите телешкия черен дроб, след което го нареже с остър нож на парчета с дебелина до 1 см. Накиснете дроба в купа, в която са смесени лимоновият сок, зехтинът и останалите подправки. Оставете да престои в маринатата за час-два.

Загрейте скара или грил, натъркайте реотаните с половин глава лук и запечете дроба от всяка страна за 3-4 минути. Поднесете телешкия дроб на скара, полят с малко соев сос.

подобни рецепти тук
5 10
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

мирослав николов
мирослав николов
01.11.2014 17:40
много е вкусно да има хубав аромат защото обичам да ям телешки дроб
на скара.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв