Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Телешко с тиквички по селски

Телешко с тиквички по селски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Телешко с тиквички по селски1 / 2
28/06/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Сочно телешко с ароматни зеленчуци и няколко пикантни пиперки за разкош - ето една основателна причина да напуснете града и да се преместите на село"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 750 г
  • мазнина - 1/2 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • гъби - 5 броя
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. пълна
  • тиквички - 500 г
  • люти чушки - 3 броя, зелени, по желание
  • оцет - 3 - 4 с.л.
  • домати - 3 броя
  • черен пипер
  • сол
  • лимони - резени, за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото на порции и го запържете в мазнината равномерно. След това добавете накълцания лук и брашното и също ги запържете. Поръсете с пълна лъжица червен пипер и посолете. Долейте гореща вода, колкото да покрие месото и оставете да се ври.

Тиквичките нарежете и ги накиснете в подсолена вода с оцета за половин час, след което ги отцедете. Прибавете ги към месото, заедно с нарязаните гъби и оставете да ври за 20 минути. Изсипете накълцаните на дребно домати и го доварете, докато остане почти на мазнина. Овкусете с черен пипер. Поднесете порция телешко месо с тиквички, поръсена с магданоз или копър и резени лимон.

Рейтинг

3.7
55
42
33
23
10
Дай твоята оценка: