Пилешки воденички с ориз

13/06/2011
Илария
отИларияМастър Шеф1171203
"Това е нашето обедно предложение. Чувствайте се поканени!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 044
  • Преглеждания за месеца161
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • карантия - 500 г пилешки воденички
  • ориз - към 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава кромид, голяма
  • моркови - 1 брой
  • чушки - 1 зелена и 1 червена
  • бульон - около 1 л зеленчуков
  • джоджен -
  • черен пипер - смлян
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 2 - 3 щипки
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете воденичките и ги сварете в тенджерата под налягане за час. Нарежете лука, морковите и чушките и ги запържете в сгорещена мазнина. Щом леко омекнат се добавя оризът, разбърква се и се запържва, докато стане стъклен. При нужда се долива малко бульон, за да не залепне.

Оризът и зеленчуците се изсипват в подходяща тава, а върху тях и пилешките воденички. Леко се разбърква със сол, черен и червен пипер, джоджен на вкус, долива се литър бульон.

Ястието се запича до набъбване на ориза, за около 30-40 минути в предварително загряна умерена фурна.


подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар