Пилешки дробчета с картофи на фурна

14/06/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"И да не забравите да добавите и сметаната, защото иначе няма да е вкусно "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 925
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешки дробчета - 300 г
  • картофи - 5 броя
  • лук - 3 стръка зелен)
  • домати - 1 брой
  • масло - 2 с.л.
  • сметана - 2 с.л. заквасена
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - пресен, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете дробчетата и ги сложете да се задушат в 1 с.л. масло и малко вода и се изваждат от тигана. Картофите се обелват, нарязват и сваряват до полуготовност, след което се отцеждат.

В др. лъжица масло, в същия тиган се задушава накълцания на едро лук, добавят се картофите, а след това и нарязания домат. Сипват се дробчетата, овкусява се с подправки на око и всичко се прехвърля в тава за печене.

Долива се чаша гореща вода и се пече, докато се поизпари течността. Малко преди да извадите дробчета с картофи на фурна, ги залейте с разбитата сметана и след 2 минути извадете от фурната.подобни рецепти тук
5 8
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

КЕИТ РУСЕВА
КЕИТ РУСЕВА
17.03.2012 14:24
ПО ВАШАТА РЕЦЕПТА СЪМ ГО ПРИГОТВЕЛА.ХАРЕСА МИ.САМО ТОВА ЧЕ СЕ ПЪРЖИ НЕ МИ ХАРЕСВА.ЗА ЯЗВАТА НЕ Е ДОБРЕ
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв