Печено агнешко бутче на фурна

12/06/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Знаете ли, че агнешкото е едно от диетичните меса? Така че не пропускайте тази диетична рецепта "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо76 345
  • Преглеждания за месеца3206
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,7 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете агнешкото бутче с и с помощта на нож, направете по цялата му повърхност малки прорези. Във всеки пъхнете по скилидка чесън. Натъркайте го обилно със сол, черен и червен пипер.

Загрейте 1/2 к.ч. зехтин на котлона и добавете кафявата захар. Разбъркайте и сипете доматеното пюре, горчицата и виното. Оставете да къкри, докато течността се изпари, като равномерно разбърквайте. С тази смес намажете изцяло агнешкото бутче от всички страни.

Печете го в намазнена тава, в която сте добавили около чаша гореща вода, покрито внимателно с фолио в предварително загряна фурна на 200 градуса. Пече се за около час и половина, след което се маха фолиото и се доизпича до апетитна коричка.подобни рецепти тук
5 9
4 9
3 2
2 4
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 04:58
вместо чаша вода сложете чаша бира и ще видите каква огромна е разликата
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв