Прясно зеле с боб на фурна

09/07/2011
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Изключително вкусна и сполучлива комбинация, която ще заеме достойно място в чинията ви!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 418
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата34
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба за 1 нощ във вода. На следващия ден го сварете в две води, като във втората вода сложите малко сол, мазнина и скилидки чесън. Готовия боб отцедете заедно с чесъна.

Загрейте зехтина в дълбок тиган и сложете да се задушат за 2 минути първо морковите, а след това и накълцаното зеле. Разбъркайте добре, докато зелето омекне и намали обема си. Накрая овкусете с червения пипер, чубрицата, джоджена, магданоза, сол и черен пипер на вкус и разбъркайте.

Прехвърлете зелето в подходяща тава за печене, сипете боба и разбъркайте всичко заедно. Добавете и майораната, дафиновия лист, доматите или пюрето, долейте 1 ч.ч. гореща вода, отново разбъркайте и сложете да се пече, докато течността се поизпари на умерена фурна.подобни рецепти тук
5 6
4 4
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Светла
Светла
16.10.2014 18:43
Стана страхотно!
1
0
16119
16119
10.12.2013 14:55
Пробвайте с кисело зеле.Няма да съжалявате!
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв