Тиква в буркани

02/06/2011
Анонимен
отАнонименНовак14
"Възползвайте се от щедрите дарове на природата!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 889
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитата, обелена и изчистена от семките тиква се реже на парченца като локум, поръсва се със захар според това, колко е сладка тиквата.

Престоява една нощ, за да омекне. След това нареждаме в компотени буркани, притискаме я и доливаме от сока от тиквата. Затваряме с капачки и стерилизираме 30 минути.

В останалият сок на едро ренде се настъргва още тиква, и се поставя веднага в буркани, които също стерилизираме 30 минути.

Първите са чудесен десерт, а вторите са за баница.подобни рецепти тук
5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар