Турски сиропиран сладкиш с бадеми

27/02/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Днес ще ви представим един много вкусен сиропиран сладкиш по оригинална турска рецепта"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 906
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • яйца - 8 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 в.ч.
  • бадеми - 3 ½ в.ч. смлени
  • ванилия - 1 бр.
  • маргарин - 50 г
  • За сиропа
  • вода - 2 1/2 в.ч.
  • захар - 4 в.ч.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • лимонова кора - 1 с.л. рендосана

Начин на приготвяне

Разбиваме жълтъците със захарта на пяна. Прибавяме последователно брашното, 3 чаши бадеми, ванилията и маргарина при непрекъснато бъркане.

Разбиваме белтъците на сняг и ги прибавяме към жълтъчната смес.

Изсипваме сместа в намазана с мазнина тава и отгоре поръсваме с останалите бадеми. Печем сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

За сиропа:
Слагаме захарта и водата да заврат. Добавяме лимоновия сок и корите на лимона.

Сваляме сиропа от котлона и разпределяме равномерно върху изпечения сладкиш.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар