Кейк Панетоне

24/02/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо891
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • мая - 1 пакетче, суха
  • вода – ¼ ч.ч. хладка
  • брашно – ½ ч.ч. и още брашно – 5 с.л.
  • стафиди – 2/3 ч.ч. златни
  • коняк – ¼ ч.ч. или бренди
  • масло – 5 с.л.
  • яйца – 2 бр.
  • жълтъци – 4 бр.
  • захар – ¾ ч.ч.
  • ванилия – 1 бр.
  • вода - ¼ ч.ч. хладка, за яйцата
  • стафиди – 1 с.л. обикновени
  • лимонова кора – от 1 лимон
  • портокалова кора – от 1 портокал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд размиваме ¼ ч.ч. вода с маята и към нея добавяме ½ ч.ч. брашно. Покриваме съда и го оставяме да престои за 6 часа.

Накисваме златните стафиди и коняка, които също оставяме да престоят 6 часа. Изцеждаме стафидите и ги прибираме в хладилник, запазваме коняка.

Оставяме яйцата, жълтъците и маслото да престоят на стайна температура. Разбиваме ги със миксер. Добавяме ванилията, захарта, ¼ ч.ч. вода и коняка.

Изсипваме сместа с маята към яйчената смес. Постепенно прибавяме брашното докато тестото стане еластично.

В намазнена купа изсипваме тестото и го покриваме. Оставяме го да престой за 6 часа на стайна температура.

Отделно разбъркваме обикновените стафиди с 1 с.л. брашно и лимоновата и портокалова кора. Прибавяме ги към тестото, която месим още 5 минути.

Печем кейка в намазана с мазнина дълбока форма в предварително загрята фурна за 40 минути.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар