Зелеви сарми с миди

03/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо122
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • зеле – 1 глава
  • миди – 500 г без черупки
  • ориз – 1 ½ ч.ч.
  • лук – 6 глави
  • олио – ½ ч.ч.
  • зехтин – 1 ч.ч.
  • кедрови ядки – 2 с.л.
  • стафиди – 1 с.л. малки
  • вода - 3 ч.ч. гореща
  • захар – 1 ч.л.
  • бахар - 1 ч.л.
  • черен пипер – 1 ч.л.
  • канела – 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме листата на зелето и ги бланшираме във вряща посолена вода до омекване. Оставяме мидите във вода за 15 минути.

Сгорещяваме олиото с ½ ч.ч. зехтин, прибавяме нарязания на ситно лук и запържваме, добавяме кедровите ядки и мидите.

Оставяме да дръпне водата и прибавяме измития ориз, запържваме за 10 минути.

Към ястието прибавяме 2 чаши гореща вода и стафидите. Задушаваме докато ориза попие водата като бъркаме от време на време.

Сваляме от огъня и овкусяваме сместа с бахара, солта, канелата и черния пипер, разбъркваме добре и оставяме да изстине.

От тази смес слагаме върху зелевите листа и завиваме сармите стегнато и на дълго. Нареждаме ги в тенджера и ги заливаме с 1 чаша гореща вода. Варим около 25 минути и махаме съда от котлона. Заливаме сармите с останалия зехтин.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар