Агнешки котлети по анадолски

12/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 260
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • агнешки котлети – 1 500 г, от предната част
  • доматено пюре – 1 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
  • черен пипер – 1 ч.л.
  • вода – 3 ч.ч.
  • За плънката
  • ориз – 1 ч.ч.
  • бадеми – 1 к.ч., смлени
  • масло – 2 с.л.
  • вода – 1 ч.ч.
  • босилек – 1 с.л., пресен
  • магданоз – 1 вр.
  • черен пипер – 1 щипка
  • сол – 1 ч.л.
  • червен пипер – 2 с.л., едро смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката:
Загряваме маслото и в него запържваме ориза и бадемите.

Сваляме от котлона и отделяме половината от сместа, към нея добавяме червения и черен пипер, ситно нарязаните магданоз и босилек, разбъркваме добре.

Останалата половина посоляваме, добавяме и 1 ч.ч. вода и оставяме да се изстуди.

Приготвяне на котлетите:
Пълним котлетите с приготвената изстудена плънка. Зашиваме ги с конец.

Слагаме котлетите в тенджера и ги заливаме с 3 ч.ч. вода. Задушаваме месото около 2 часа.

Изваждаме го от водата и го прехвърляме в тава.

Намазваме котлетите със смес от стопено масло, доматено пюре и черен пипер.

В тавата около котлетите разпределяме сместа с бадемите и печем ястието в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар