Спагети с бекон и босилек

23/02/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо199
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • спагети – 1 пакет
  • бекон – 200 г
  • лук – 2 глави
  • домати – 1 буркан
  • чесън – 2 скилидки
  • кашкавал – 150 г настърган
  • олио - ¼ ч.ч.
  • босилек - 3 стръка пресен или 1 с.л. сух
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме една глава лук, нарязаната на ситно в сгорещената мазнина и добавяме бекона нарязан на парчета.

Другата глава лук запържваме отделно и я прибавяме при намачканите домати. Варим ги докато водата се поизпари и сосът се сгъсти, посоляваме и прибавяме ситно нарязания чесън.

Усилваме котлона за кратко и кипваме соса за 2 минути, поръсваме го с нарязания босилек и черен пипер и махаме от огъня.

Смесваме доматения сос със сместа с бекона. Сваряваме спагетите в леко подсолена вода и 1 с.л. олио. Отцеждаме ги и ги сипваме при соса, разбъркваме.

Сервираме поръсени с настърган кашкавал или сирене.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар