Спагети с бекон и босилек

23/02/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Толкова вкусни, че всяка италианска баба ще е готова да ви убие, за да се добере до рецептата за тях "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо707
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме една глава лук, нарязаната на ситно в сгорещената мазнина и добавяме бекона нарязан на парчета.

Другата глава лук запържваме отделно и я прибавяме при намачканите домати. Варим ги докато водата се поизпари и сосът се сгъсти, посоляваме и прибавяме ситно нарязания чесън.

Усилваме котлона за кратко и кипваме соса за 2 минути, поръсваме го с нарязания босилек и черен пипер и махаме от огъня.

Смесваме доматения сос със сместа с бекона. Сваряваме спагетите в леко подсолена вода и 1 с.л. олио. Отцеждаме ги и ги сипваме при соса, разбъркваме.

Сервираме поръсени с настърган кашкавал или сирене.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар