Пухкави катми

27/05/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф126145
"Приготвихме си пухкави катми и още топли ги изядохме Еми наистина са ужасно вкусни. Затова споделяме веднага рецептата с вас"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-15 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо40 546
  • Преглеждания за месеца246
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 3 броя
  • брашно - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 500 г, над 3%
  • сода - 2 ч.л., бикарбонат
  • лимонов сок
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • масло - разтопено краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Угасете содата в киселото мляко. Разбийте яйцата и добавете киселото мляко. Разбъркайте и сипете 1 ч.л. лимонов сок, олиото, 2 щипки сол и пресятото брашно.

Разбърквайте с помощта на тел до получаване на еднородна смес. Нагорещете намазнен тиган с дебело дъно или сач и сипвайте голям черпак от сместа. Опечете пухкавите катми от двете страни и още топлички ги намажете с масло.подобни рецепти тук
5 10
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Ваня
Ваня
03.01.2016 14:48
Катмите се приготвят с мая.
2
1
Дидо
Дидо
03.11.2015 19:49
американска рецепта няма място в категория българска кухня...американските палачинки да си ги хапват те ...ние си имаме катми.....
2
0
Марияна
Марияна
06.11.2014 11:30
задължително с типово брашно иначе това не е рецепта,за хора с повишена кръвна захар.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв