Патладжани с доматен сос на фурна

23/05/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф126145
"Има нещо магически вкусно в комбинацията между патладжани и домати!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 411
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните, посолете ги и ги оставете да се отцедят от горчивия сок за 20 минути. След това ги измийте и ги подсушете старателно. Загрейте мазнина в тиган, оваляйте ги в брашно и ги изпържете равномерно.

Настържете лука и моркова на ренде и ги сложете да се запържат в голяма тенджера с 1/2 ч.ч. мазнина. Щом омекнат добавете брашното и го запържете. След това сипете почистените и настъргани предварително домати заедно със солта и захарта. Оставете сосът да ври около 20-30 минути. Накрая добавете магданоза.

В намазнена тава сипете малко от соса на дъното, подредете ред патладжани, сол, отново ред патладжани и така до изчерпване на количествата. Между отделните редове посипвайте обилно със сухар, като за най-отгоре оставете повечко сос и сухар.

Полейте патладжаните с доматен сос с малко мазнина, останала от пърженето и го сложете да се пече за половин час в предварително загрята умерена фурна. Ястието се поднася охладено напълно и поръсено с черен пипер.подобни рецепти тук
5 4
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Жени
Жени
05.08.2014 17:09
Защо ми се струва,че снимката не отговаря на предложеното по-горе ястие???На него виждам отгоре заливка като за мусака????
1
0
мими
мими
12.06.2015 12:06
Защото когато човекът публикувал рецептата не качи снимка, автоматично админите слагат от тяхната галерия снимка най-близка до рецептата
0
0
Минка Великова
Минка Великова
28.08.2013 17:20
перфектно
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв