Английски питки Кръмпетс

27/05/2011
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър2886401
"Тези питки ще ни накарат да станем заклети почитатели на английската кухня - толкова са добри "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 243
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в малко от прясното мляко, което трябва да е леко топло и добавете 1 ч.л. захар. Пресейте брашното в купа и разбъркайте със захарта и солта. Направете кладенче и сипете прясното мляко и разтворената мая.

Започнете да бъркате енергично с помощта на дървена шпатула, докато се получи, гъсто тесто. Бърка се няколко минути, докато стане хомогенно и започне да се точи на плътни ленти, щом вдигнете със шпатулата. Покрийте купата с прозрачно фолио и оставете да втаса за 1 и 1/2 часа - трябва да бухне и след това да падне.

Разтворете содата бикарбонат във хладката вода и прибавете към тестото, като енергично разбърквате. Покрийте отново с фолио и оставете на топло да увеличи обема си и по повърхността му да се образуват мехурчета. Загрейте намазнен тиган на котлона и намажете с мазнина метални рингове за сервиране.

Сложете ги в тигана и ги напълнете до половината с тестото. Пекат се така около 7-8 минути, докато се надуят и отдолу станат златисто-кафяви. Тогава ринговете се махат и питките се обръщат да се запекат и от другата страна. Поднесете питките топли със сладко или мед по избор.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

маринела
маринела
28.06.2011 11:45
Много интересна рецепта. Ако някой я е опитвал, може да сподели мнение за крайния резултат.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв