Трицветен сладкиш

22/05/2011
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Можете ли да си изберете любим цвят или да ви отрежем още едно парче "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12-14 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо20 664
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците. За бялата смес разбийте белтъците с щипка сол на сняг и добавете чаша захар. Бъркайте, докато се разтопи и прибавете ванилията, бакпулвера и чаша брашно.

За жълтата смес разбийте жълтъците с чаша захар, 1 ванилия, 1 к.ч. олио, 1 к.ч прясно мляко, 1 и 1/2 ч.ч. брашно и 1/2 пакетче бакпулвер. Към 1/3 от цялата тази смес добавете 1 с.л. какао, 1/2 ч.л. канела и 1/2 ч.л. индийско орехче, за да получите тъмната смес.

Двете с.л. какао разбъркайте с орехите, за да получите сухата смес, която се ръси между отделните.

В намаслена форма изсипете тъмната течност, поръсете със суха смес от орехи и какао, сипете бялата течност, отново обилно поръсване със суха с орехи и след това жълтата течност.

Сложете трицветния сладкиш да се изпече за около 40 минути в предварително загрята фурна. Първоначално печете на долен реотан, докато се надигне, след това пуснете и горен и доопечете до готовност на по-слаба фурна.подобни рецепти тук
5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Мария
Мария
22.06.2011 22:54
Този кекс днес го направих и аз. Стана наистина страхотен. Браво Zazu.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв