Искендер кебап

21/05/2011
"Едно емблематично ястие от Турската кухня, което опитахме и обикнахме!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо30 610
  • Преглеждания за месеца314
  • Преглеждания за седмицата72
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 400 г, може и телешко
  • домати - 4 броя + 4 с.л. доматена паста
  • чесън - 3 стръка зелен
  • лук - 4 стръка зелен
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • масло - около 3 - 4 с.л. (100 г)
  • захар - на вкус
  • сол - на вкус
  • зехтин - 4 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер - 2 щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета или жулиени, посолете го и го сложете да се запържи в малко мазнина заедно с накълцания чесън.

След като си смени цвета, прибавете накълцания лук и бъркайте леко, докато е готово. Овкусете със сол, черен пипер и чубрица.

Нарежете доматите на дребни парченца и ги задушете със зехтина. Добавете и доматената паста, малко сол, захар и оставете да къкри до увиране на доматите.

Разбъркайте киселото мляко с 2 с.л. масло, в което е запържен червеният пипер.

Поднесете Искендер кебапа върху канапе от арабска питка, върху нея месото, полято с доматения сос, а отстрани сложете 2-3 с.л. от киселото мляко със запръжката.

Гарнирайте по желание с люти чушки.подобни рецепти тук
5 10
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

vanko79
vanko79
29.01.2014 16:20
наистина изглежда вкусно,близко е до оригинала
1
0
денди
денди
09.08.2013 15:11
не е до готвачи или умници,Наистина това не е рецептата.Искендера е на подложка от хляб залят с масло,печено месо залято с домати
3
1
БГ - Татко
БГ - Татко
08.08.2013 16:40
Да му се отще на човек да готви, като Ви чете негативните коментари......Засрамете се !!! Като не Ви харесва, на компютъра има едно голямо копче, след натискането на което той се изключва и това е !!!Аман от Главни Готвачи под всяка рецепта !!!
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв