Шарена зеленчукова пица

19/02/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо200
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно – 250 г
  • олио – 6 с.л.
  • мая – 20 г, прясна
  • домати – 3 бр.
  • тиквички – 1 бр.
  • чушки – 1 бр. зелена
  • лук – 1 глава
  • чесън – 2 скилидки
  • маслини – 10 - 12 бр.
  • кашкавал – 120 г, настърган
  • лют пипер – 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме брашното с 125 мл топла вода, 2 с.л. олио, натрошената мая и леко посоляваме. Замесваме меко тесто.

Покриваме с чиста кърпа и оставяме да престои 20 минути на стайна температура.

Измиваме доматите, тиквичката и чушката. Разрязваме чушката на две и почистваме от семената. Нарязваме я на тънки ивички, а доматите и тиквичката – на кръгчета.

Обелваме лука и чесъна. Лука нарязваме на филийки, а чесъна - на ситно.

Загряваме фурната до 220 градуса.

Размесваме тестото още веднъж. Разточваме го с точилка на правоъгълна кора и го прехвърляме в намаслена тавичка. С помощта на вилица го набождаме на няколко места.

Слагаме го за 8-10 минути във фурната. Изваждаме и с четчица го намазваме с олио. Отгоре нареждаме зеленчуците, поръсваме със сол, черен пипер, лют пипер и настърган кашкавал.

Напръскваме пицата с останалото олио и печем 15 минути.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар