Сиропирани сладки охлювчета

23/05/2011
"Не може да ни омръзне да похапваме сиропирани сладки охлювчета "
Приготвяне
Готвене
Общо
Сготви+2 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта

Необходими Съставки

  • яйца - 3 броя + 1
  • прясно мляко - 250 мл
  • мая - 20 г
  • захар - около 100 г
  • олио - 3 с.л. + за намазване
  • сол - 1 щипка
  • брашно
  • орехи - 300 г счукани
  • вода - 1 л, за сиропа
  • захар - 2 ч.ч. за сиропа
  • стафиди - 1 ч.ч.
  • ром

Приготвяне

От 3 яйца, прясното мляко, маята, 100 г захар, 3 с.л. олио, щипка сол и брашно замесваме меко тесто. Оставя се на топло да втаса, след което се разделя две части. Едната се разточва на кора с дебелина около 1/2 см, намазва се с олио и се поръсва със половината от сместа от орехите, объркани с разбито яйце.

Разточва се и втората част и се слага върху първата. Намажете и нея с олио и останалата част от орехите.

Цялото се навива на руло и се реже на парчета с дебелина около 2 см. Подреждат се в намаслена тава и се оставят да втасат за около 15 минути. Стафидите се накисват в рома за половин час и се отцеждат.

Охлювчетата се пекат в предварително загряна фурна на 180 градуса за около половин час. Малко преди да са готови се вадят леко и се наръсват със стафиди, след което се доопичат. Още горещи се сиропират със захарния сироп, който обаче е леко охладен. Поднесете сиропираните сладки охлювчета след около 6 часа.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 9
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Лора
Лора
18.07.2011 17:41
Какво е количеството на брашното ?
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв

Най-популярните рецепти от категорията