Сиропирани сладки охлювчета

23/05/2011
Иларияот ИларияНовак / Автор
"Не може да ни омръзне да похапваме сиропирани сладки охлювчета "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 606
  • Преглеждания за месеца208
  • Преглеждания за седмицата41
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

От 3 яйца, прясното мляко, маята, 100 г захар, 3 с.л. олио, щипка сол и брашно замесваме меко тесто. Оставя се на топло да втаса, след което се разделя две части. Едната се разточва на кора с дебелина около 1/2 см, намазва се с олио и се поръсва със половината от сместа от орехите, объркани с разбито яйце.

Разточва се и втората част и се слага върху първата. Намажете и нея с олио и останалата част от орехите.

Цялото се навива на руло и се реже на парчета с дебелина около 2 см. Подреждат се в намаслена тава и се оставят да втасат за около 15 минути. Стафидите се накисват в рома за половин час и се отцеждат.

Охлювчетата се пекат в предварително загряна фурна на 180 градуса за около половин час. Малко преди да са готови се вадят леко и се наръсват със стафиди, след което се доопичат. Още горещи се сиропират със захарния сироп, който обаче е леко охладен. Поднесете сиропираните сладки охлювчета след около 6 часа.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 9
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Лора
Лора
18.07.2011 17:41
Какво е количеството на брашното ?
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв