Кюфтета от царевично брашно със сирене

25/02/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции25
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо434
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • царевично брашно – 200 г
  • прясно мляко – ½ л
  • сирене – 100 г
  • яйца – 4 бр.
  • галета – 1 к.ч.
  • олио – 1 ½ к.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме прясното мляко в тенджерка и в него на тънка струйка сипваме брашното, като бъркаме непрекъснато с дървена лъжица.

Варим, докато кашата се сгъсти и започне да се отделя от стените на съда.

Оставяме я да изстине и прибавяме натрошеното сирене, 3 разбити яйца, черен пипер и сол на вкус.

От добре обърканата смес с мокри ръце правим кюфтета, овалваме ги в галета, след това в разбитото яйце и изпържваме в загрятото олио.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар