Великденски курабии

23/05/2011
Илария
отИларияНовак1171203
"Време е за едни вкусни, макар и малко нетрадиционни, сладки за вашата трапеза"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2 тави
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо42 400
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното много добре предварително. Рабийте много добре прясно масло и добавете при непрекъснато разбъркване смлените бадеми, захарта, канелата, счукания карамфил и постепенно брашното.

Сипете водата и омесете старателно тестото. Оформете от него елипсовидни или кръгли сладки и ги подреждайте в намазана с масло тава. Може да разточите листи от тестото и да оформите сладките с помощта на форми. Опечете ги в предварително загряна умерена фурна до златисто.

Още горещи се подреждат в дълбок съд и се поръсват обилно с пудра захар. Поднасят се щом великденските сладки попият захарта.подобни рецепти тук
5 4
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар