Телешко жиго
10/10/2011

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3762295
"Няма как да не харесате тази рецепта, просто няма начин - уникален вкус и аромат "
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции4-5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
Необходими Съставки
- телешко месо - 1 кг от бута
- бекон - 100 - 150 г
- чесън - 1 глава
- моркови - 2 - 3 броя
- целина - 1 глава
- магданоз - 1 - 2 магданозени корена
- домати - 2 - 3 броя
- кисело мляко - 1 ч.ч.
- вино - 1/2 ч.ч. червено
- ориз - 1 и 1/2 ч.ч., за гарниране
Начин на приготвяне
Начукайте телешко месо от бут и го шпиковайте парченца бекон, целина и морков. Натрийте го с черен пипер и го сложете да се пържи с 1/2 ч.ч. мазнина. Щом се зачерви равномерно, го посолете и добавете 2 нарязани моркова, резен целина, нарязаните магданозени корени и задушавайте до омекването има.
От време на време доливайте малко гореща вода и така, докато месото е полуготово. Слагат нарязаните на ситно домати, а след още половин час и киселото мляко, разбито.
Оставете ястието да къкри на слаб огън за още 10 минути, след което извадете месото и го нарежете на филийки. Прецедете соса, подправете го с виното, подправки на вкус и го свалете от котлона след 6 минути. Поднесете телешкото, върху сварен със сол ориз, полято със соса.подобни рецепти тук
От време на време доливайте малко гореща вода и така, докато месото е полуготово. Слагат нарязаните на ситно домати, а след още половин час и киселото мляко, разбито.
Оставете ястието да къкри на слаб огън за още 10 минути, след което извадете месото и го нарежете на филийки. Прецедете соса, подправете го с виното, подправки на вкус и го свалете от котлона след 6 минути. Поднесете телешкото, върху сварен със сол ориз, полято със соса.подобни рецепти тук