Телешко жиго

10/10/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Няма как да не харесате тази рецепта, просто няма начин - уникален вкус и аромат "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 793
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг от бута
  • бекон - 100 - 150 г
  • чесън - 1 глава
  • моркови - 2 - 3 броя
  • целина - 1 глава
  • магданоз - 1 - 2 магданозени корена
  • домати - 2 - 3 броя
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • вино - 1/2 ч.ч. червено
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч., за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте телешко месо от бут и го шпиковайте парченца бекон, целина и морков. Натрийте го с черен пипер и го сложете да се пържи с 1/2 ч.ч. мазнина. Щом се зачерви равномерно, го посолете и добавете 2 нарязани моркова, резен целина, нарязаните магданозени корени и задушавайте до омекването има.

От време на време доливайте малко гореща вода и така, докато месото е полуготово. Слагат нарязаните на ситно домати, а след още половин час и киселото мляко, разбито.

Оставете ястието да къкри на слаб огън за още 10 минути, след което извадете месото и го нарежете на филийки. Прецедете соса, подправете го с виното, подправки на вкус и го свалете от котлона след 6 минути. Поднесете телешкото, върху сварен със сол ориз, полято със соса.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар