Телешко месо - тербелия

27/05/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126145
"Телешкото месо не е капризно за приготвяте, само си иска майстора и точната рецепта "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 624
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото на кубчета и го сложете да се свари. Щом заври, го посолете, а когато е готово го извадете в чиния. Прецедете бульона и го оставете да се охлади.

Разбийте добре брашното с киселото мляко, 1-2 с.л. оцет и 1 лъжичка смлян черен пипер. Прибавете 1 по 1 яйцата при непрекъснато биене. Сложете сместа на котлона и отново при непрекъснато бъркане, излейте бавно бульона.

Бийте соса, докато заври. Прибавете сол при нужда и го отнемете от котлона. Разбърквайте още малко и добавете месото. Запържете маслото с малко червен пипер и залейте ястието.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Мирослав
Мирослав
10.11.2012 17:11
Интересно име, от къде ли произлиза? Тербелия - Тервел?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв