Ризото с кафяв ориз

24/05/2011
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Обожаваме ризото, а точно това ризото с гъби и пармезан е сред най-любимите ни!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 854
  • Преглеждания за месеца327
  • Преглеждания за седмицата54
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете кафявия ориз за 30 минути в студена вода. Загрейте зехтина в тенджера с широко дъно и запържете нарязания лук и гъби. Посолете на вкус и добавете отцедения ориз, след което долейте горещ гъбен бульон.

Щом оризът поеме течността, добавете бялото вино и след няколко минути още гъбен бульон. Добавяйте бульон, докато кафявият ориз уври напълно и често разбърквайте.

Накрая овкусете с още сол, черен и бял пипер и разбъркайте с настъргания кашкавал, след като сте свалили от котлона. Поднесете ястието топло с настърган пармезан отгоре.
подобни рецепти тук
5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

нели
нели
22.06.2014 09:37
и аз ще пробвам тази рецепта -много елегантна
2
0
Ценка
Ценка
17.06.2014 13:02
Интересна рецепта!Точно това, което търся. Само ще си спестя кашкавала и пармезана, за да не натоварвам ястието с допълнителни калории, и към лука ще прибавя морковче. Благодаря!!!
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв