Ризото с кафяв ориз

24/05/2011
"Обожаваме ризото, а точно това ризото с гъби и пармезан е сред най-любимите ни!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 174
  • Преглеждания за месеца202
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • ориз - 250 г кафяв
  • гъби - 250 г
  • вино - 150 мл бяло
  • лук - 1 глава
  • бульон - гъбен
  • кашкавал - 80 г
  • пармезан - 2 с.л. настърган
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете кафявия ориз за 30 минути в студена вода. Загрейте зехтина в тенджера с широко дъно и запържете нарязания лук и гъби. Посолете на вкус и добавете отцедения ориз, след което долейте горещ гъбен бульон.

Щом оризът поеме течността, добавете бялото вино и след няколко минути още гъбен бульон. Добавяйте бульон, докато кафявият ориз уври напълно и често разбърквайте.

Накрая овкусете с още сол, черен и бял пипер и разбъркайте с настъргания кашкавал, след като сте свалили от котлона. Поднесете ястието топло с настърган пармезан отгоре.
подобни рецепти тук
5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Томи Цолов
Томи Цолов
02.09.2017 22:12
а какво количество е гъберния бульон?
0
0
нели
нели
22.06.2014 09:37
и аз ще пробвам тази рецепта -много елегантна
2
0
Ценка
Ценка
17.06.2014 13:02
Интересна рецепта!Точно това, което търся. Само ще си спестя кашкавала и пармезана, за да не натоварвам ястието с допълнителни калории, и към лука ще прибавя морковче. Благодаря!!!
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв