Зеленчукова запеканка със зеле

09/03/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"За тези от вас, които обичат безмесните ястие, тази зеленчукова запеканка е истинска вкусотия и една от любимите ни"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо353
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • зеле – 1 глава, средна
  • лук – 2 глави
  • ориз – ½ ч.ч.
  • домати – 3 - 4 бр.
  • брашно – 2 с.л.
  • олио – ½ ч.ч.
  • яйца – 3 бр.
  • прясно мляко – 1 ч.ч.
  • кашкавал – 50 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио до омекване.

Прибавяме зелето, нарязано на тънки ивички и претрито със сол, половината домати, нарязани на ситно, ориза и черния пипер.

Разбъркваме добре, слагаме 2 к.ч. топла вода, посоляваме и задушаваме 10 минути.

Изсипваме сместа в тавичка, нареждаме отгоре кръгчета от останалите домати и слагаме във фурната да се запече.

През това време разбиваме брашното в прясното мляко, прибавяме разбитите яйца, леко посоляваме, разбъркваме и изсипваме заливката.

След 5-6 минути поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме до зачервяване. Сервираме поръсено със ситно нарязания магданоз.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар