Пилешко филе с ориз

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Пилешко филе с ориз2 / 3
24/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2-3
"Вкусотия с пилешко филе и ориз, с която да смаете гостите си!"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч. бланширан
  • пилешко месо - 300 г пилешко филе
  • грах - 1/2 ч.ч.
  • царевица - 1/2 ч.ч.
  • моркови - 1 брой
  • яйца - 2 - 3 броя
  • сол
  • черен пипер
  • бульон - 1 кубче пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и го сложете да се свари с 3 ч.ч. вода и малко сол. В дълбок тиган сипете 4 с.л. зехтин и сложете да се задуши моркова, нарязан на кубчета. Щом леко омекне, добавете царевицата и граха, разбъркайте и овкусете със сол, черен пипер и кубче бульон. След 2 минути изсипете нарязаното на тънки парчета пилешко филе.

След около 2-3 минути прибавете ориза и разбъркайте внимателно. Разбийте яйцата добре и прецедени през цедка ги добавяйте в ястието.

Оставете на котлона докато яйцата се стегнат и отнемете.

Рейтинг

4.6
58
45
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Вие когато я сготвихте опитахте ли да я направите и с друг вид ориз.
29.01.2022 16:10