Пилешко шишче

24/05/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Загрейте скарата и не изпускайте пилешките шишчета от поглед, защото са толкова вкусни, че може и за вас да не останат "
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 254
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 2 броя гърди
  • лук - 1 глава
  • тиквичка - 1 брой
  • чушки - 1 червена и 1 зелена
  • гъби - 10 броя малки
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • бира - 1 ч.ч.
  • лимони - сокът на 1 цитрус
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди на парчета и ги накиснете в марината от зехтина, бирата, лимоновия сок, сол и черен пипер. Нарежете лука на отделни полумесеци, тиквичката на кръгчета и чушките на парчета с големината на пилешките хапки.

Прибавете и всички зеленчуци, заедно с гъбките, към месото, объркайте и оставете всичко да се овкуси за половин час. След това отцедете и нанижете шишчетата като редувате, гъбка, лук, пилешко, тиквичка и чушка.

Изпечете пилешките шишчета на скара или грил.подобни рецепти тук
5 11
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар