Мусака с праз

16/02/2016
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо224
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г
  • олио - 4 с.л.
  • праз - 4 стръка
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз - 4 стръка
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме каймата с част от мазнината, прибавяме черен и червен пипер, доматеното пюре и солта.

Нарязваме праза на парчета, дълги 3 см и го задушаваме в останалата мазнина.

В тавичка нареждаме пластове праз и кайма, поливаме с малко вода и печем.

Накрая заливаме с разбитите в прясното мляко яйца, поръсваме с магданоз и запичаме до златисто.
подобни рецепти тук
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар