Царски крем

03/02/2010
от МаргаритаНовак
"Време е за един вкусен домашен крем с нежен ванилов аромат"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10 чаши
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо40 720
  • Преглеждания за месеца111
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана17 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

  • захар – 13 с.л.
  • прясно мляко – 1 л.
  • яйца – 3 бр.
  • ванилия – 1 пакетче
  • брашно - 1 ч.ч. (6 с.л.)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме три жълтъка с шест лъжици захар, брашното, ванилията и 250 мл. мляко.

Карамелизираме 7 с.л. захар, прибавяме 100 мл. мляко и към това добавяме сместа от разбитите жълтъци.

Останалото мляко слагаме да се затопли в съд на котлона и прибавяме карамелово-яйчената смес към него, при непрекъснато бъркане.

Варим до сгъстяване, като отново се бърка постоянно.

Белтъците разбиваме на сняг с малко захар и прибавяме към охладения крем.

Разбъркваме добри и сервираме в чаши като гарнираме с орехи, шоколад или захаросани плодове.
подобни рецепти тук
5 12
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (17)

Веселина Хаджийска
Няма ли да стане много сладко от толкова захар ?
0
0
Валерия
Валерия
22.08.2015 14:22
Брашното може ли да се замести с царевично нишесте?
1
1
Галя
Галя
06.04.2014 19:10
Не разбрах количеството брашно- 1ч.ч. чета като 1 чаена чаша, но 6 с.л. не правят 1 ч.ч.. Моля разяснете. Може би аз неправилно го разчитам. Подобен е на крем "Ванилия", но предполагам този ще е още по-добър, тъй като не използвам карамелизирана захар, а белтъците прибавям към горещия (но не врящ) яйчен крем и те леко се пресичат на малки точици.Става също пухкав и лек.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв