Маринована сланина

28/05/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Това е истината, забравете за туршиите и лютениците - отделете всички свободни буркани за маринована сланина!"
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции3 буркана
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо35 498
  • Преглеждания за месеца207
  • Преглеждания за седмицата47
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • сланина - около 2 кг
  • черен пипер - 20 зърна
  • дафинов лист - 6 броя
  • морска сол - 800 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сланината на ивици с дебелина около 5 см и дължина 15 см. Сложете я във вода да се изкисне за 3 дена, като всеки ден сменяте водата. След това вземете три компотени буркана и хубаво натъпчете във всеки парчета сланина. Важно е да са много плътно напълнени. Между тях слагайте зърна черен пипер и по 2 дафинови листа.

Направете марината от 3 компотени буркана вода и 1 буркан морска сол (800 г). Слага се на котлон и се бърка докато солта се разтопи. Маринатата се оставя да се охлади и с нея се пълнят бурканите.

Запечатват се с капачки и се обръщат надолу за 1 ден на хладно и тъмно помещение.
подобни рецепти тук
5 3
4 3
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ангел
Ангел
23.01.2014 21:13
Г-н Милко ,пропуснали сте да упоменете след,колко време е готова за консупация
0
0
Цветанка
Цветанка
12.03.2013 14:51
Аз първо я попарвам за 1-2 мин. и тогава я слагам в буркани. Но не повече от 2 мин. Докато се обърне и порозовее
8
0
Ангел Петров
Ангел Петров
23.01.2014 21:08
след колко време е готова за консумиране
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв