Пържен костур със сос по марокански

20/05/2011
Илария
отИларияНовак1171203
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 794
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • костур - около 1 кг
  • сол
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • мента - 5 листа
  • чесън - 5 скилидки или 3 стръка зелен
  • дафинов лист - 1 брой, счукан
  • черен пипер - 1 ч.л. равна
  • чушки - 2 пиперки, ситно нарязани
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете костура и я нарежете на парчета. Посолете, оваляйте в брашно и ги изпържете в сгорещеното олио, след което ги подредете в чиния.

В същата мазнина и тиган пуснете листата мента, ситно нарязания чесън, счукания на прах дафинов лист, лъжичка черен пипер, ситно нарязаните пиперки и 2 с.л. оцет.

Разбъркайте, посолете и оставете да ври за около 10-15 минути. Поднесете костура, полят със соса.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Любопитна
Любопитна
17.09.2015 23:29
Това,което е на снимката прилича повече на одрани пилешки бутчета ......
2
1

Виж всички коментари или напиши такъв