Кисела ряпа в червен сок

24/11/2016
Шени
отШениНовак
"Такава туршия сме ви приготвили, че ракията няма да ви стигне "
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции3 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо605
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ряпа – 1 кг
  • червено цвекло – 4 глави
  • сол – 3 с. л.
  • вода – 1.5 л.
  • лимони – 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото и ряпата се измиват, без да се белят. Нарязваме ги на кръгчета, дебели 5 мм.

Приготвяме саламура от вода и сол, без да варим.

Напръскваме цвеклото с лимоновия сок и го поставяме на дъното на буркана. Върху него плътно нареждаме ряпата. Догоре покриваме със саламура.

Затваряме бурканите и ги оставяме на хладно в продължение на седем дни.
подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар