Сладкиш с грис и пшенично нишесте

13/09/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Няма да ви кажем откъде е рецептата, но да знаете, че сладкишът е страхотен "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо489
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • маргарин – 2 к.ч., разтопен
  • кисело мляко – 2 ч.ч.
  • захар – 1 ч.ч.
  • яйца – 6 бр.
  • грис – 1 ч.ч.
  • брашно – 2 ч.ч.
  • пшенично нишесте – 6 с.л.
  • кокосови стърготини – 2 с.л.
  • бакпулвер – 1 пакетче
  • За сиропа
  • захар – 3 ч.ч.
  • вода – 4 ч.ч.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд разбиваме захарта и яйцата, докато станат на пяна.

В отделен съд разбъркваме добре гриса и киселото мляко и го прибавяме постепенно към яйцата.

След това добавяме разтопения маргарин, брашното, нишестето и бакпулвера. Разбъркваме добре сместа и я изсипваме в намазана с мазнина тава.

Печем сладкиша на 175 градуса в предварително загрята фурна за 25-30 минути. Изваждаме го и го оставяме да изстине.

За сиропа:
Слагаме водата и захарта да заврат, към тях прибавяме лимоновия сок и варим за 15 минути.

С горещия сироп заливаме сладкиша, набождаме го на няколко места и оставяме да попие добре сиропа, поръсваме с кокосови стърготини.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар