Сладкиш с грис и пшенично нишесте

13/09/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Няма да ви кажем откъде е рецептата, но да знаете, че сладкишът е страхотен "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо850
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд разбиваме захарта и яйцата, докато станат на пяна.

В отделен съд разбъркваме добре гриса и киселото мляко и го прибавяме постепенно към яйцата.

След това добавяме разтопения маргарин, брашното, нишестето и бакпулвера. Разбъркваме добре сместа и я изсипваме в намазана с мазнина тава.

Печем сладкиша на 175 градуса в предварително загрята фурна за 25-30 минути. Изваждаме го и го оставяме да изстине.

За сиропа:
Слагаме водата и захарта да заврат, към тях прибавяме лимоновия сок и варим за 15 минути.

С горещия сироп заливаме сладкиша, набождаме го на няколко места и оставяме да попие добре сиропа, поръсваме с кокосови стърготини.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар