Суфле с ванилия и картофено пюре

16/02/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
"Тайната на перфектното суфле хич не ни интересува, тя може да си остане тайна. Държим само на вкуса "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо159
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • прясно мляко – 500 мл
  • захар – 1 ч.ч.
  • картофено пюре – 6 с.л., сухо
  • масло – 50 г
  • яйца – 7 бр.
  • ванилии - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъците от белтъците, белтъците разбиваме на сняг с 1 щипка сол.

Картофеното брашно и 1 ч.ч. прясно мляко изсипваме в съд и ги разбъркваме.

Останалото мляко слагаме да заври заедно със захарта и прибавяме млякото с картофената смес, варим на слаб огън до сгъстяване, като непрекъснато разбъркваме.

Отстраняваме от огъня и добавяме маслото. Оставяме сместа да се охлади и към нея прибавяме ванилията и жълтъците един по един.

Накрая изсипваме белтъците, предварително разбити с щипка сол на сняг. Разбъркваме сместа с дървена лъжица един-два пъти.

Намазваме форми за суфле с мазнина и поръсваме със захар. Изсипваме сместа във формите и слагаме суфлето за се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за 25-30 минути. Сервираме веднага след изпичане.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар