Пълнена тиква с ориз

28/02/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо503
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • тиква – 1 бр., малка
  • ориз - 3 с.л.
  • кайсии – 100 г, сушени
  • стафиди – 100 г
  • захар – 1 ч.ч.
  • орехи – ½ ч.ч
  • масло – 2 с.л.
  • канела – 1 щипка
  • лимони - 1/2 бр., изстискан сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре тиквата и я белим, отрязваме капачето и издълбаваме вътрешността й.

Нарязваме изчистените ябълки на ситно и ги смесваме с ориза, кайсиите, стафидите, канелата, лимоновия сок, захарта и орехите.

Напълваме тиквата със сместа и захлупваме с капачето.

Намазваме тиквата с масло, поръсваме със захар и я запичаме около 1 час в умерена фурна.

Преди поднасяне поливаме всяка порция с разтопено масло.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар