Свински пастет

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Свински пастет1 / 5
19/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1 бурканче
"Забравете за готовия пастет в консерви, който купувате. Запретнете ръкавите и изненадайте семейството си с домашно приготвен свински пастет!"

Необходими Продукти

  • карантия - 300 г свински черен дроб
  • свинско месо - 300 г месо от гърдите
  • лук - 1/2 глава кромид
  • яйца - 2 жълтъка, твърдо сварени
  • масло - 1 с.л.
  • черен пипер - смлян
  • индийско орехче - настъргано на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на дребни парчета дроба и свинското месо, сложете ги да се сварят, отцедете ги и ги смелете.

Смесете свинското с нарязания лук, твърдо сварените жълтъци, маслото и подправките в пасатор или кухненски робот и ги смелете до получаване на хомогенна смес.

Поднесете пастета, намазан върху препечен хляб.

Рейтинг

4.8
59
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
За да не е сух се слага малко бульон от сварени кокали
04.12.2021 09:39
bubuli_na
bubuli_na
Следвах рецептата прилежно, но стана страшно сух този пастет.
26.01.2021 15:43
Пешо
Пешо
Какво се има предвид под "масло" ? Краве масло, олио, свинска мас ..... ?
30.11.2013 17:58
3
7