Домашна лютеница от патладжани

17/01/2009
от ВилиНовак
"Домашна лютеница, но не обикновена, а от патладжани, защото е поне десет пъти по-вкусна!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо33 313
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4,1 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани – 8 кг.
  • чушки – червени 4 кг.
  • домати – 8 кг.
  • олио – 1 л.
  • сол – 200 гр.
  • магданоз – 2 връзки
  • чушки – ситни 500 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните и чушките се изпичат и обелват. Смилат се с доматите. Варим сместа на силен огън до достигане на необходимата гъстота. След сгъстяването започваме да сипваме по малко олио за да се пържи. На края добавяме лютите чушки и ситно нарязания магданоз.

Насипваме в малки бурканчета, запечатваме ги и ги стерилизираме 15 мин.

подобни рецепти тук
5 4
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар