Свински гърди с ориз

19/05/2011
Илария
отИларияМастър Шеф1171203
"Не се притеснявайте да сложите по-тлъсти свински гърди или сланина, защото така оризът ще стане още по-хубав "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 218
  • Преглеждания за месеца159
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинските гърди на парчета и ги сложете да се варят за 1 час. Сланината или бекона нарежете на ивици и ги сложете в тиган да се запържат, докато се поразтопят.

Извадете пръжките и в същата мазнина запържете нарязания праз и моркови. Щом омекнат добавете царевицата и боба. След 10 минути добавете накиснатия във вода и добре отцеден ориз. Пържете, докато стане стъклен, като разбърквате внимателно. Овкусете със сол, черен пипер и прехвърлете в тава.

Разбъркайте с пръжките, разпределете свинските гърди, лютите чушки и залейте с бульона, в който са се варили гърдите. Сложете ястието да се пече в предварително загряна силна фурна за около 40 минути.подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Пламен
Пламен
14.01.2014 14:17
Вкусно се получи, но е прекалено люто за мен като предполагам и за повечето хора. 3 люти чушки са повече от необходими за манждата и като включим и черния пипер се получава изпелеляващ вкус. Но въпреки това моите адмирации за тази рецепта! П.с. следващия път ще намаля лютото :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв