Постни сарми с ориз

19/05/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126145
"Постни сарми с ориз - ей на това му викаме класика в тенджера "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 657
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете ориза за полoвин час в студена вода и го отцедете добре след това. Почистете лука и го сложете да се вари в подсолена вода. Щом леко омекнат ги извадете и ги нарежете, заедно с връзката зелен лук, магданоза, копъра и джоджена.

Сложете всичко в тенджера, добавете ориза, олиото и 2-3 чашки вода. Посолете сместа и я оставете да се задушава на слаб огън, докато течността се изпари. Махнете от котлона и подправете с червен и червен пипер и лимонов сок.

Свийте със сместа предварително попарените лозови листа на неголеми сарми. Подреждайте ги в плътно на 2 реда в плитка и широка тенджера. Долейте вода, колкото да се покрият и ги сложете да се сварят на слаб огън.подобни рецепти тук
5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар