Пилешки бутчета по италиански

18/05/2011
"Днес ще ви представим една по-различна, но невероятно вкусна италианска рецепта за печени пилешки бутчета в специална марината. За нас това е една от любимите рецепти за бутчета. Ще си оближете пръстите"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо95 667
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата37
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 6 бутчета
  • къри – 1 ч.л.
  • червен пипер – 1 ч. л.
  • черен пипер
  • сол
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • лук – 1 глава кромид
  • чесън – 1 скилидка
  • домати – 600 г
  • индийско орехче – 1 щипка
  • бульон – 50 мл
  • мед – 1 ч.л.
  • магданоз – 2 с.л. нарязан
  • лимони - 2 с.л. лимонов сок
  • сол – на вкус
  • розмарин - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете бутчетата с масло и ги натрийте със сол, черен и червен пипер и къри. Подредете ги в намазнена тава и долейте в нея 1/2 ч.ч. вода. Сложете ги да се пекат в предварително загряна фурна за 30-40 минути.

Накълцайте чесъна и лука и ги задушете в сгорещено олио. Щом омекнат добавете нарязаните на дребно домати. Оставете ги хубаво да си пуснат соса и добавете индийско орехче, сол и розмарин.

Отделно смесете бульона, лимоновия сок, магданоза и меда и ги добавете към доматения сок. Вари се още 5 минути и се маха от котлона. Поднесете порция пилешки бутчета, поляти със сос.подобни рецепти тук
5 15
4 10
3 7
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Илияна Димова
Много благодарим за рецептата ! Много са вкусни и ароматни и бутчетата и соса !
0
0
З МАРИНОВ
З МАРИНОВ
02.02.2015 13:23
Чудесна рецепта. Ще я пробвам
0
0
pampaez
pampaez
12.01.2014 12:38
Страхотни
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв