Гъши дроб с ябълки и мед

20/07/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 633
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • гъши дроб – 400 г
  • лук – 2 глави
  • ябълки – 3 бр., леко кисели
  • масло – 20 г
  • ябълков сок - 100 мл
  • оцет – 2 с.л. ябълков
  • мед – 2 с.л.
  • мащерка – 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме на големи парчета дроба. Нарязваме лука на кръгчета, ябълките на лентички.

Изпържваме дроба за 3-4 минути в сгорещената мазнина, вадим и оставяме на топло. В останалата мазнина задушаваме лука за 2 минути, прибавяме ябълките и меда.

Задушаваме още 5 минути и подправяме с ябълков сок и оцет. Прибавяме дроба, посоляваме и посипваме със сол, пипер и мащерка.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар