Мевлеви пилаф

26/08/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Зад това име се крие пилаф с овче месо и уникален завладяващ аромат "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 150
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и го нарязваме на много малки късчета, запържваме го в 2 с.л. зехтин до промяна на цвета.

Изчистваме лука и го нарязваме на ситно. Прибавяме го към месото заедно с доматеното пюре.

Добавяме предварително накиснатия от вечерта и изцеден нахут. Заливаме го със гореща вода колкото да покрие месото и варим до омекване на нахута.

Отделно сваряваме кестените. Обелваме ги и ги нарязваме на четири. Морковите нарязваме на кубчета и ги сваряваме във вряща вода до омекване. Запържваме в 2 с.л. зехтин кестените и морковите.

Ориза измиваме и го варим на слаб огън до омекване във врящ месен бульон.

Слагаме стафидите във вода, за да омекнат, изцеждаме ги.

Отделно запържваме в останалия зехтин кедровите ядки, добавяме ги заедно със стафидите към оризовата смес. Добавяме и кестените и морковите. Разбъркваме добре всичко и го оставяме за 20 минути на слаб огън.

Сервираме оризовата смес и върху нея поставяме от месото.подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар