Паста с праз и бекон

25/02/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо113
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • паста – 1 пакет по избор
  • праз – 2 стръка
  • бекон – 50 г
  • яйца – 4 бр.
  • течна сметана – 4 с.л.
  • кашкавал – 3 с.л. рендосан
  • галета – 2 с.л.
  • масло – 45 г
  • маково семе – 1 ½ с.л.
  • индийско орехче – 1 щипка
  • черен пипер – 1 ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пастата според инструкциите, отцеждаме я.

Нарязваме на ситно бекона и праз лука и ги запържваме в 2 с.л. масло, добавяме ги към пастата.

Разбиваме яйцата със сметаната, 1 с.л. рендосан кашкавал, индийското орехче, сол и черен пипер и смесваме с макароните.

Намазняваме тава с остатъка от маслото и поръсваме с галетата.

Изсипваме в нея част от макароните и върху тях редим последователно останалия кашкавал, останалата галета и маковото семе.

Запичаме макароните в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар