Запеканка с карфиол и кайма

13/09/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Вкусна запеканка, която се приготвя за минути и ще обере овациите на гостите!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 778
  • Преглеждания за месеца192
  • Преглеждания за седмицата53
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланшираме във вряща подсолена вода карфиола, накъсан на розички.

Загряваме 1 с.л. масло и в нея запържваме каймата, гъбите, предварително нарязани на тънко и чесън, нарязан на филии. Овкусяваме със сол и черен пипер.

След като водата се изпари, добавяме тиквичките, нарязани на кубчета, и продължаваме да пържим до омекването им. Отстраняваме от огъня и добавяме кашкавала, нарязан на кубчета и галетата.

Останалото масло оставяме на стайна температура и с него мажем дъното и стените на широк съд, нареждаме отгоре ¾ от карфиола с розичките надолу. В средата изсипваме половината от кашкавала и отгоре слагаме сместа с каймата. Слагаме остатъка от кашкавала и покриваме с останалите розички.

Запичаме ястието в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Изваждаме от фурната и оставяме за 15 минути. Поръсваме с ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар