Паста Патафри (Pate a frire)

17/05/2011
Милко
отМилко Новак
"За приготвянето на вкусни панирани жабешки бутчета или пилешки филенца от ключово значение е панировката. Класическата паста Патафри ще превърне обикновеното рибено филе в истинско гурме ястие "
  • Приготвяне
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо72 618
  • Преглеждания за месеца697
  • Преглеждания за седмицата151
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 250 грама
  • яйца - 3 броя
  • яйца - 3 белтъка
  • бира - 250 г светла, може и мляко или вода
  • сол - 1 щипка
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа, направете кладенче, добавете яйцата и малко олио. Започнете да разбърквате с брашното - първоначално с шпатула, а после с тел, като прибавяте посетепенно и бирата (млякото).

Трябва да се получи гладка, хомогенна смес. Добавете и останалото олио и разбъркайте. Разбийте белтъците на сняг с щипка сол, а ако панирате нещо сладко, добавете и малко захар.

Внимателно смесете белтъците със сместа. Когато започнете да панирате, оваляйте първо в брашно, после в паста Патафри.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 10
4 3
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Сергей Анчев
Сергей Анчев
08.01.2018 12:15
Колега, мога да Ви препоръчам една книга
More fast food my way
Jacques Pepin, 2008 г.
Има я като електронно издание.
Няма защо да откривате топлата вода.
По-добре четете повече.
0
2
Тединка
Тединка
16.03.2012 20:43
Аз, когато нямам бира - слагам 1 чаша вода около 1 ч. л. сода и малко лимонов сок. Пак си става страхотно пухкава! Дори и олио не слагам!
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв