Прясно зеле с ориз

31/05/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Зелето стана толкова вкусно, че се изяде и не остана нищичко за вас!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо26 906
  • Преглеждания за месеца156
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч.
  • зеле - 1/2 зелка
  • лук - 2 глави
  • олио - 4 с.л.
  • домати - 2 броя зрели
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица - на вкус
  • къри - 1/2 ч.л.
  • чили - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнина в тенджерка и задушете накълцания лук, след което добавете нарязаното зеле, сол и червен пипер. Оставете да се задушава долейте с 3 ч.ч. гореща вода. След около 10 минути добавете ориза. Оставете ястието да ври на слаб огън, като често разбърквате.

Малко преди края на варенето добавете обелените и нарязани домати, черния пипер, чубрицата, кърито и лютата подправка. Оставете да заври за няколко минути.

След това го прехвърлете в намазнена тава и го сложете леко да се запече за кратко в предварително загряна фурна.

подобни рецепти тук
5 6
4 2
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ирена
ирена
31.07.2014 10:29
тази рецепта е сгрешена ,не може ориза да преобладава и да стане вкусно ,мисля че става пълен буламач -пробвайте си първо рецептите после пишете
2
4
Катя
Катя
23.11.2014 21:24
При мен оризът преобладаваше и пак стана много вкусно :)
6
0

Виж всички коментари или напиши такъв