Прясно зеле с ориз

31/05/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор3762293
"Зелето стана толкова вкусно, че се изяде и не остана нищичко за вас!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо35 103
  • Преглеждания за месеца582
  • Преглеждания за седмицата204
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнина в тенджерка и задушете накълцания лук, след което добавете нарязаното зеле, сол и червен пипер. Оставете да се задушава долейте с 3 ч.ч. гореща вода. След около 10 минути добавете ориза. Оставете ястието да ври на слаб огън, като често разбърквате.

Малко преди края на варенето добавете обелените и нарязани домати, черния пипер, чубрицата, кърито и лютата подправка. Оставете да заври за няколко минути.

След това го прехвърлете в намазнена тава и го сложете леко да се запече за кратко в предварително загряна фурна.

подобни рецепти тук
5 7
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ирена
ирена
31.07.2014 10:29
тази рецепта е сгрешена ,не може ориза да преобладава и да стане вкусно ,мисля че става пълен буламач -пробвайте си първо рецептите после пишете
3
5
Катя
Катя
23.11.2014 21:24
При мен оризът преобладаваше и пак стана много вкусно :)
6
0

Виж всички коментари или напиши такъв