Свински ребра със зеле

17/05/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Ромео и Жулиета, Скарлет и Рет, Свински ребра със зеле - все велики любовни истории!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо19 506
  • Преглеждания за месеца185
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - около 500 г ребра
  • зеле - 1 голяма кисела зелка
  • домати - 2 цели от консерва
  • олио - 200 мл
  • червен пипер - 2 с.л.
  • зелева чорба - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица

Начин на приготвяне

Овкусете свинските ребра със сол и черен пипер и ги нарежете. Накълцайте киселото зеле, изстискайте го от сока и го объркайте със сол, черен и червен пипер и чубрица на вкус. В дълбока тенджера се редят зеле и ребра до изчерпване на количествата.

Отгоре залейте с намачканите домати, мазнината и зелевата чорба и малко топла вода, колкото да се покрие зелето. Похлупете и сложете да се вари 3 часа на умерен котлон. Може да изсипете всичко в намазнена тава, да покриете с фолио и да изпечете свинските ребра със зеле.
подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 2
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

гледай!
гледай!
10.04.2012 10:31
То си пише "Отгоре залейте с намачканите ДОМАТИ"
Добра е тая рецепта,но аз го правя по мааалко по-различен начин
2
0
Cook
Cook
28.12.2011 12:30
Утре ще го пробвам, добре е да напишете какво се прави с доматите от консерва.
0
0
Станка
Станка
21.12.2013 17:48
с останалите домати правиш една хубава салатка с нарязан на ситно праз , зехтин и сол.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв