Спанак с ориз и джоджен

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9199581k
Спанак с ориз и джоджен
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
09/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г, замразен
  • ориз - 250 г
  • лук - 1 глава
  • джоджен - 1 ч.л. сух или 4 стръка пресен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме и запържваме лука и когато стане прозрачен, добавяме размразения спанак.

Задушаваме за кратко и сипваме измития ориз, джоджена, сол и пипер, разбъркваме и добавяме чаша топла вода.

Когато водата се поеме, прехвърляме ястието в тавичка, сипваме още една чаша вода и запичаме във фурна за около 20 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: