Суфле с портокалов ликьор

27/08/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
"Справите ли се с приготвянето на суфле, след това нищо в кухнята няма да е в състояние да ви се опре "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо141
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • жълтъци – 2 бр.
  • яйца – 1 бр.
  • ванилиq - 1 пакетче
  • захар – 1 ½ к.ч.
  • прясно мляко – 500 мл
  • брашно – 10 с.л.
  • масло – 40 г
  • белтъци – 6 бр.
  • портокалов ликьор – 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В широка тенджерка разбиваме жълтъците, цялото яйце, захарта и ванилията.

Постепенно прибавяме затопленото мляко и брашното, като бъркаме непрекъснато до хомогенизиране, слагаме сместа на слаб огън да заври и бъркаме, докато се сгъсти.

Сваляме от котлона и добавяме маслото разбърквайки, докато то се разтопи. Слагаме и портокаловия ликьор, като бъркането продължава с дървена шпатула.

Разбиваме белтъците с щипка сол на сняг и ги добавяме към сместа, като внимаваме да не спаднат бълтъците.

Сипваме сместа във форми за суфле, предварително намазани с мазнина, като оставяме един пръст свободен до горния ръб на формите.

Печем суфлето в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. Сервираме горещо.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар